7 Nisan 2014 Pazartesi

Mıhlama Tarifi

MIHLAMA
MALZEMELER:
100 gr tereyağ
2 yemek kaşığı mısır unu
1 fincan sıcak su
Çeçil peyniri

YAPILIŞI:
Mıhlama için tereyağı tavamızda kızdırıyoruz daha sonra mısır unumuzu ilave ediyoruz mısır ununun rengi koyulaştıktan sonra 1 kepçe ılık su ilave edip mıhlamalık peynirlerimizi erimesi için tereyağ ve mısır unu karışımına ilave ediyoruz. Tahta kaşık yardımıyla peynirin ateşte açılmasına ezerek yardımcı oluyoruz. Peynirler kendini bıraktıktan sonra 1 dakika kadar kısık ateşte kaynatıyoruz.Fokurdamaya başlayınca mıhlamamız hazır duruma gelmiş oluyor.  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder