16 Aralık 2013 Pazartesi

Pastırmalı Tel Kadayıf Böreği

Hazırlama Süresi: 20 Dakika, Pişirme Süresi: 35 Dakika 8 Kişilik Pastırmalı Tel Kadayıf Böreği

Malzemeler;

300 gr tel kadayıf
125 gr eritilmiş margarin
10-12 adet pastırma
1 paket dil peyniri (200-250 gr)
1/2 kg süt
3 adet yumurta

Yapılışı;

Derin bir kabın içinde; eritilip, ılıtılmış margarinle tel kadayıf iyice karıştırılır. Bu arada elinizle kadayıfları çekiştirerek koparın ve tıpkı hamur gibi yoğurarak yağı iyice yedirin. Orta boy ve kenarları yüksek bir fırın kabına yağla yoğurduğunuz tel kadayıfların yarısını iyice bastırarak yayın. Üzerine çemenleri çıkarılmış pastırma dilimlerini dizin. Onunda üzerine elinizle ince şeritler şeklinde ayırdığınız ya da dilimlediğiniz dil peynirini yerleştirin. Kalan tel kadayıfı bu malzemelerin üzerine yine elinizle hafifçe bastırarak kapatın. Öte yandan çukur bir kapta süt ile yumurtayı iyice çırpın ve tel kadayıf böreğinin üzerine gezdirerek dökün. Yaklaşık 5 dakika önceden kızdırılmış ve 175 dereceye ayarlı fırında üzeri nar gibi kızarıncaya dek 30-35 dakika pişirip çıkarın. Ilık olarak dilimleyin ve servise sunun.

Sahrap Soysal  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder