Hazırlama Süresi: 20 Dakika, Pişirme Süresi: 35
Dakika 8 Kişilik Pastırmalı Tel Kadayıf Böreği
Malzemeler;
Malzemeler;
300 gr tel kadayıf
125 gr eritilmiş margarin
10-12 adet pastırma
1 paket dil peyniri (200-250 gr)
1/2 kg süt
3 adet yumurta
Yapılışı;
Derin bir kabın içinde;
eritilip, ılıtılmış margarinle tel kadayıf iyice karıştırılır.
Bu arada elinizle kadayıfları çekiştirerek koparın ve tıpkı
hamur gibi yoğurarak yağı iyice yedirin. Orta boy ve kenarları
yüksek bir fırın kabına yağla yoğurduğunuz tel kadayıfların
yarısını iyice bastırarak yayın. Üzerine çemenleri çıkarılmış
pastırma dilimlerini dizin. Onunda üzerine elinizle ince şeritler
şeklinde ayırdığınız ya da dilimlediğiniz dil peynirini
yerleştirin. Kalan tel kadayıfı bu malzemelerin üzerine yine
elinizle hafifçe bastırarak kapatın. Öte yandan çukur bir kapta
süt ile yumurtayı iyice çırpın ve tel kadayıf böreğinin
üzerine gezdirerek dökün. Yaklaşık 5 dakika önceden kızdırılmış
ve 175 dereceye ayarlı fırında üzeri nar gibi kızarıncaya dek
30-35 dakika pişirip çıkarın. Ilık olarak dilimleyin ve servise
sunun.
Sahrap Soysal
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder