Malzemeler;
500 gr çiğ kadayıf
4 su bardağı iri çekilmiş ceviz
2 çay kaşığı tarçın
1/2 su bardağı toz şeker
Üzeri için;
1,5 su bardağı tereyağ
Şurubu için;
2 su bardağı süt
1 su bardağı su
2 su bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı limon suyu
Yapılışı;
4 su bardağı iri çekilmiş ceviz
2 çay kaşığı tarçın
1/2 su bardağı toz şeker
Üzeri için;
1,5 su bardağı tereyağ
Şurubu için;
2 su bardağı süt
1 su bardağı su
2 su bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı limon suyu
Yapılışı;
Bir kasede ceviz, fındık, şekeri
karıştırın. Kadayıfı elinizle parçalayıp kabartın. Her bir
parçayı çay tabağı gibi açın, içine cevizli içten koyup
yuvarlayın ve yağlanmış tepsiye dizin. Üzerine kızgın tereyağı
dökün. 170 derecede 45 dakika, altın sarısı renk alıncaya kadar
kızartın. Sıcakken soğuk şurubunu dökün.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder