16 Aralık 2013 Pazartesi

Kadayıflı İstanbul Tatlısı

Malzemeler;

500 gr çiğ kadayıf
4 su bardağı iri çekilmiş ceviz
2 çay kaşığı tarçın
1/2 su bardağı toz şeker
Üzeri için;
1,5 su bardağı tereyağ
Şurubu için;
2 su bardağı süt
1 su bardağı su
2 su bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı limon suyu

Yapılışı;

Bir kasede ceviz, fındık, şekeri karıştırın. Kadayıfı elinizle parçalayıp kabartın. Her bir parçayı çay tabağı gibi açın, içine cevizli içten koyup yuvarlayın ve yağlanmış tepsiye dizin. Üzerine kızgın tereyağı dökün. 170 derecede 45 dakika, altın sarısı renk alıncaya kadar kızartın. Sıcakken soğuk şurubunu dökün.  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder