Malzemeler
1 kg kuşbaşı kuzu eti
2 adet kurusoğan
4 yemek kaşığı zeytinyağ
2 demet ıspanak
1 çay kaşığı tuz, karabiber
2 su bardağı süzme yoğurt (500gr.)
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 adet yumurta sarısı
2 adet kurusoğan
4 yemek kaşığı zeytinyağ
2 demet ıspanak
1 çay kaşığı tuz, karabiber
2 su bardağı süzme yoğurt (500gr.)
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 adet yumurta sarısı
Yapılışı:
Kuşbaşı eti 4’e bölünmüş bir
soğanla birlikte düdükle tencere de veya normal tencerede suyla
haşlayıp bir kenarda bekletin. Orta boy bir tencerede yemeklik
incecik doğranmış soğanları ve zeytinyağını koyun. Orta ısılı
ateşte sürekli karıştırarak 2-3 dakika kavurun. Yıkanmış ve
iri doğranmış ıspanaklarla beraber suyunu süzdürdüğünüz
etleri tencereye aktarın. Tuz, karabiber ilave edip arasıra
karıştırarak pişmeye bırakın. Öte yandan küçük bir
tencereye boraninin sosu için süzme yoğurdu, yumurta sarısını
ve zeytinyağını ilave edin. Sürekli karıştırarak orta ısılı
ateşte kaynatma noktasına gelinceye kadar ısıtın. Kaynamadan
hemen önce ocaktan alıp pişmekte olan boraninin içine ilave edin.
Gerekirse etin suyundan yemeğe ilave edin. Bir taşım kaynatıp
ocaktan alın. İsterseniz yemeğin içine pişmeden 5 dakika önce
haşlanmış nohutta ilave edebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder