19 Aralık 2013 Perşembe

Hatay Boranisi

Malzemeler

1 kg kuşbaşı kuzu eti
2 adet kurusoğan
4 yemek kaşığı zeytinyağ
2 demet ıspanak
1 çay kaşığı tuz, karabiber
2 su bardağı süzme yoğurt (500gr.)
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 adet yumurta sarısı  

Yapılışı: 

Kuşbaşı eti 4’e bölünmüş bir soğanla birlikte düdükle tencere de veya normal tencerede suyla haşlayıp bir kenarda bekletin. Orta boy bir tencerede yemeklik incecik doğranmış soğanları ve zeytinyağını koyun. Orta ısılı ateşte sürekli karıştırarak 2-3 dakika kavurun. Yıkanmış ve iri doğranmış ıspanaklarla beraber suyunu süzdürdüğünüz etleri tencereye aktarın. Tuz, karabiber ilave edip arasıra karıştırarak pişmeye bırakın. Öte yandan küçük bir tencereye boraninin sosu için süzme yoğurdu, yumurta sarısını ve zeytinyağını ilave edin. Sürekli karıştırarak orta ısılı ateşte kaynatma noktasına gelinceye kadar ısıtın. Kaynamadan hemen önce ocaktan alıp pişmekte olan boraninin içine ilave edin. Gerekirse etin suyundan yemeğe ilave edin. Bir taşım kaynatıp ocaktan alın. İsterseniz yemeğin içine pişmeden 5 dakika önce haşlanmış nohutta ilave edebilirsiniz.  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder