14 Nisan 2014 Pazartesi

Şems Arslan Tarifleri

Cilt sıkılaştırıcı maske 

1 bardak beyaz fasulye
Kaymak
1 çay kaşığı limon
Karabiber

Yapılışı:
1 bardak haşlanmış fasulye üzerine kaymak, 1 çay kaşığı limon, az miktarda karabiber ilave edip iyice karıştırın ve karışımı yüzünüze uygulayın.


Yağları parçalayan salata

200 gr. kara barbunya
200 gr. kırmızı barbunya
200 gr. beyaz barbunya
5 adet avokado
1/2 çay bardağı limon suyu
Kırmızı biber
200 gr. dövülmüş ceviz

Yapılışı:
Geniş bir tabak içerisine önce haşlanmış kara barbunyayı tabak genişliği boyunca elinizle bastırarak koyun, üzerine içini ayıklayıp bir kabın içerisinde kırmızı biber, karabiber, limon ile karıştırdığınız avokado yağını ilave edin, üzerine az miktarda dövülmüş ceviz ilave edin, üzerine haşlanmış beyaz barbunyayı aynı şekilde ilave edin, üzerine az miktarda avokado yağını ilave edin, üzerine az miktarda toz biber ilave edin, üzerine haşlanmış kırmızı barbunyayı ilave edin, üzerine tekrar az miktarda dövülmüş ceviz ilave edin ve 1 saat kadar bekletip pasta şeklinde kesip her sabah 1-2 dilim kadar tüketin.


Leke azaltan tonik

400 gr. gülsuyu
1 dal biberiye
1 dal nane
1 dal kekik
1 çay kaşığı bal

Yapılışı:
Tüm malzemeyi ağzı kapalı şişe içerisine koyup iyice karıştırın ve 1 hafta kadar şişe de bekletip gözünüze değdirmeden yüzünüze uygulayın.



Leke açıcı perling

200 gr. haşlanmış kırmızı barbunya
1/2 çay bardağı süt

Yapılışı;
Haşlanmış kırmızı barbunyayı 1 saat kaynatın, tahta havanda ezin, sütle karıştırıp krema haline getirin. Her gün süngerle 5 dakika masaj yapın, temizleyin. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder