16 Nisan 2014 Çarşamba

Dört Mevsim Böreği

MALZEMELER;

4 adet hazır yufka
2 demet ıspanak
4 adet havuç
4 adet patates
2 adet kuru soğan
1 su bardağı zeytinyağı
1 su bardağı su
Üzeri için;
2 adet yumurtanın sarısı

YAPILIŞI;
• Ispanağı iyice yıkayıp haşlayın. Suyunu sıkıp bir tencerede soğanla kavurun.
• Rendelenmiş havucu başka bir tencerede yumuşayıncaya kadar kavurun. Patatesleri haşlayıp püre haline getirin. Malzemelere tuz ve karabiber ekleyin. Tereyağına su ilave edip yumuşatın.
• Yufkalardan birini tezgaha yayın. Üzerine yağlı sudan sürün, ıspanağı rulo yapacak şekilde yufkanın üzerine yerleştirin ve rulo yapın. İkinci yufkaya havucu yerleştirip rulo yapın. Üçüncü yufkaya patates koyup sarın.
• Son yufkayı tezgaha serip yağlı suyla ıslatın. Üzerine rulo yaptığınız iki yufkayı yan yana yerleştirin. Üzerine üçüncü ruloyu yerleştirin. Altta serili yufkayla hepsini birden rulo yapın. Hazırladığınız böreği derin dondurucuya koyup dondurun.
• Pişireceğiniz zaman derin dondurucudan çıkarıp 2 parmak kalınlığında dilimleyin ve tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısı sürüp fırında nar gibi kızartın ve servise sunun.  

Sahrap Soysal

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder