MALZEMELER;
4
adet hazır yufka
2 demet ıspanak
4 adet havuç
4 adet
patates
2 adet kuru soğan
1 su bardağı zeytinyağı
1 su
bardağı su
Üzeri için;
2 adet yumurtanın
sarısı
YAPILIŞI;
• Ispanağı iyice yıkayıp
haşlayın. Suyunu sıkıp bir tencerede soğanla kavurun.
•
Rendelenmiş havucu başka bir tencerede yumuşayıncaya kadar
kavurun. Patatesleri haşlayıp püre haline getirin. Malzemelere tuz
ve karabiber ekleyin. Tereyağına su ilave edip yumuşatın.
•
Yufkalardan birini tezgaha yayın. Üzerine yağlı sudan sürün,
ıspanağı rulo yapacak şekilde yufkanın üzerine yerleştirin ve
rulo yapın. İkinci yufkaya havucu yerleştirip rulo yapın. Üçüncü
yufkaya patates koyup sarın.
• Son yufkayı tezgaha serip yağlı
suyla ıslatın. Üzerine rulo yaptığınız iki yufkayı yan yana
yerleştirin. Üzerine üçüncü ruloyu yerleştirin. Altta serili
yufkayla hepsini birden rulo yapın. Hazırladığınız böreği
derin dondurucuya koyup dondurun.
• Pişireceğiniz zaman derin
dondurucudan çıkarıp 2 parmak kalınlığında dilimleyin ve
tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısı sürüp fırında nar gibi
kızartın ve servise sunun.
Sahrap Soysal
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder