3 Nisan 2014 Perşembe

Ekmek Güveci Nasıl Yapılır?

EKMEK GÜVECİ

MALZEMELER:

1,5 kg. kuşbaşı kuzu eti
2 adet kuru soğan
2 adet yeşil sivri biber
2 su bardağı haşlanmış nohut
100 gr tereyağı
1 yemek kaşığı salça
1 adet topan ekmek



YAPILIŞI:
Bir tencere içerisinde kuşbaşı etleri suyunu çekene kadar kavurun (yaklaşık 1 saat). Üzerine sivri biber ve soğanı ekleyip kavurmaya devam edin. Daha sonra salça, tuz ve karabiberi de ekleyin. Etleri ocaktan almaya yakın nohutları ilave edin. Topan ekmeği fırın tepsisine koyun (isterseniz ekmeğin dışını sıvı yağ ile yağlayabilirsiniz.) Sonra ekmeğin tamamını folyo ile sarıp 200 derecelik fırına bırakın ve yaklaşık 1 saat sonra çıkarıp servise sunun.

(Melek Programı)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder