Sivas gözlemesini mutlaka
denemelisiniz. (6 kişilik)
Malzemeler
3 adet hazır yufka
1 demet ıspanak(yaklaşık 250-300
kadar)
1 adet orta boy kuru soğan
2 yemek kaşığı tahin
5 yemek kaşığı zeytinyağı
100 gr çemensiz pastırma
1 çay kaşığı tuz, karabiber
30-50 gr tereyağı
Yapılışı:
• Ispanağı ayıklayıp yıkadıktan
sonra süzün. İncecik doğrayıp derin bir kaba koyun.
• Diğer taraftan, zeytinyağını
orta boy bir tavada kızdırın. Üzerine ince ince doğradığınız
soğanları ekleyip 1-2 dakika kavurun.
• Ispanakları tavaya aktarıp orta
ısılı ateşte, sürekli karıştırarak 4-5 dakika kavurun.
• Kuşbaşı et formunda doğradığınız
çemensiz pastırmaları da kavrulan ıspanakların üzerine aktarıp
tuz ve karabiberi serpin ve karıştırdıktan sonra ocaktan alın.
• Hazır yufkalardan bir tanesini
tezgaha serin. Yufkanın dört ucunu içine katlayıp tam bir kare
şekline gerin. Yufkayı dörde bölüp dört adet kare hamur elde
edin.
• Karelerin her birinin ortasına
ıspanaklı harçtan birer yemek kaşığı koyup bohça şeklinde
katlayın ve üzerine bastırın. Diğer yufkalara da aynı işlemi
uygulayın.
• Geniş bir teflon tavayı orta
ısılı ateşte kızdırın. Börekleri kızgın tavada önlü
arkalı kızartıp her iki yüzünü tereyağıyla yağlayın ve üst
üste yerleştirip sıcak sıcak servise sunun.
Sahrap Soysal
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder