Sağlıklı ve zinde olmak için hazırlanabilecek bitki çayı
Şeker Hastaları için Kış Çayı
Malzemeler:
Kurutulmuş Murt yaprağı
(mersin)
Kurutulmuş yaban mersini yaprağı
Kurutulmuş dut
yaprağı
Kekik (3 ayrı cins; kıl yaprak, geniş yapraklı ve
topuz kekik), hepsinden ikişer gram
1-2 adet kabuk tarçın
Demleme
süresi 15 dakika ağzı kapalı olarak bir kupanın içinde demlenebilir.
Bunu şeker hastaları her yemekten sonra 1 fincan içilebilir. Kan şekeri takip edilmeli bunu bir hafta kullandıktan sonra kan şekerini ölçünüz buna göre doktorunuza danışıp ilaç kullanıyorsanız ilacın dozunu azaltılması gerekebilir.
Murt'un hem yaprakları hemde küçük küçük meyveleri kullanılıyor. Murt'un kan şekerin düşürücü tarçının da dengeleyici özelliği bulunur.
Yaban mersinin yaprağı ve minik minik meyveleri
Murt'un hem yaprakları hemde küçük küçük meyveleri kullanılıyor. Murt'un kan şekerin düşürücü tarçının da dengeleyici özelliği bulunur.
Yaban mersinin yaprağı ve minik minik meyveleri
Tedavi almakta iseniz yada başka bir hastalığınız varsa doktorunuza danışmadan içmeyiniz.
Doktorunuzun bilgisi dahilinde kullanınız.
Bu yazı bilgilendirme amacı ile yazılmıştır. Teşhis ve tedavi için lütfen doktorunuza danışınız.
Bu yazı bilgilendirme amacı ile yazılmıştır. Teşhis ve tedavi için lütfen doktorunuza danışınız.
Dr. Elif Güveloğlu
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder