21 Kasım 2013 Perşembe

Şeker Hastaları İçin Kış Çayı

Sağlıklı ve zinde olmak için hazırlanabilecek bitki çayı

Şeker Hastaları için Kış Çayı

Malzemeler: 

Kurutulmuş Murt yaprağı (mersin)
Kurutulmuş yaban mersini yaprağı
Kurutulmuş dut yaprağı
Kekik (3 ayrı cins; kıl yaprak, geniş yapraklı ve topuz kekik), hepsinden ikişer gram
1-2 adet kabuk tarçın

Demleme süresi 15 dakika ağzı kapalı olarak bir kupanın içinde demlenebilir. 

Bunu şeker hastaları her yemekten sonra 1 fincan içilebilir. Kan şekeri takip edilmeli bunu bir hafta kullandıktan sonra kan şekerini ölçünüz buna göre doktorunuza danışıp ilaç kullanıyorsanız ilacın dozunu azaltılması gerekebilir.

Murt'un hem yaprakları hemde küçük küçük meyveleri kullanılıyor. Murt'un kan şekerin düşürücü tarçının da dengeleyici özelliği bulunur.

Yaban mersinin yaprağı ve minik minik meyveleri

Tedavi almakta iseniz yada başka bir hastalığınız varsa doktorunuza danışmadan içmeyiniz.

Doktorunuzun bilgisi dahilinde kullanınız.

Bu yazı bilgilendirme amacı ile yazılmıştır. Teşhis ve tedavi için lütfen doktorunuza danışınız.

Dr. Elif Güveloğlu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder