27 Kasım 2013 Çarşamba

Antep Fıstıklı Kağıt Köfte Tarifi

Ekmek yerine yulaf konuluyor. Oldukça sağlıklı ve besleyici bir köfte denemek lazım.  Soğanı ince ince doğrayın. Malzemelerin hepsini harmanlayıp yoğurun. 1-2 yemek kaşığı da zeytinyağı eklenebilir. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve üzerine köfteyi ince bir tabaka şeklinde yayın üzerine antep fıstığı ve çörek otu serpiştirip önceden ısınmış fırında pişirin.

Malzemeler

1 kg kıyma
Antep fıtığı
7-8 yemek kaşığı yulaf
2 yumurta
1 iri soğan
Çörek otu
1 demet maydanoz
Baharatlar (kırmızı biber)

Yapılışı: 1 kilo kıymayı büyük bir kaseye koyun. Üzerine yulaf ezmesini ekleyin. İçine 2 yumurtayı da kırın. Rendelenmiş soğanı da içine ekleyin. Biraz da kırmızı biber koyun. En son maydanozu da kaba koyup karıştırın. 2 yemek kaşığı da zeytinyağı ekleyin. En son karıştırıp fırın tepsisine olduğu gibi yayın.
Çörek otu ve antep fıstığını yaydığınız köftenin üzerine serpin. 


Dr.Yasemin Bradley

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder