Ekmek yerine yulaf konuluyor. Oldukça sağlıklı ve besleyici bir köfte denemek lazım. Soğanı ince ince doğrayın. Malzemelerin hepsini harmanlayıp yoğurun. 1-2 yemek kaşığı da zeytinyağı eklenebilir. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve üzerine köfteyi ince bir tabaka şeklinde yayın üzerine antep fıstığı ve çörek otu serpiştirip önceden ısınmış fırında pişirin.
1 kg kıyma
Antep fıtığı
7-8 yemek kaşığı yulaf
2 yumurta
1 iri soğan
Çörek otu
1 demet maydanoz
Baharatlar (kırmızı biber)
Yapılışı: 1 kilo kıymayı büyük bir kaseye
koyun. Üzerine yulaf ezmesini ekleyin. İçine 2 yumurtayı da
kırın. Rendelenmiş soğanı da içine ekleyin. Biraz da
kırmızı biber koyun. En son maydanozu da kaba koyup
karıştırın. 2 yemek kaşığı da zeytinyağı ekleyin. En
son karıştırıp fırın tepsisine olduğu gibi yayın.
Dr.Yasemin Bradley
Çörek
otu ve antep fıstığını yaydığınız köftenin üzerine serpin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder