Malzemeler
* 1 adet orta boy kavanoz
* kavanozun yarısını dolduracak kadar taze zencefil
* 1 limon
(dilimlenmiş)
* yeteri kadar bal
Yapılışı:
Zencefilin kabuklarını soyun ve incecik (jülyen doğrama)
dilimleyin. Kavanoza yerleştirin ve limonları da ilave edin.
Üzerine balı ekleyin. Kapağını sıkıca kapatın ve buzdolabına
kaldırın.
Kullanırken; bir çay bardağına 1 dilim limon,
zencefil şurubundan bir ya da iki yemek kaşığı koyun ve üzerine
sıcak su ekleyerek karıştırıp için.
Sıcak olarak içtiğiniz gibi aynı miktardaki karışıma soğuk su ya da maden suyu ekleyerek de içebilirsiniz.
Karışım buzdolabında 2-3 ay
bekleyebilir. Hazırlayacağınız şurubu soğuk algınlığına
yakalanmadan önce çay gibi ailece günde bir fincan içebilirseniz
koruyucu özelliğinden yararlanır, sonrasında ise öksürüğe
karşı doğal tedavi olarak kullanabilirsiniz. Ayrıca araç
tutmasından ya da mide üşütmelerinden kaynaklanan bulantılara
karşı da etkilidir. Hastalıklara karşı direnç sağlamak için faydalıdır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder