7 Ocak 2013 Pazartesi

Hibiskus Çayı Nelere İyi Gelir?


Hibiskus :

Çok güçlü bir antioksidan. Başka bir özelliği kan şekerini dengelemesi. Kan şekeriniz biraz yükseldiyse günde 2 defa hibiskus çayı içerseniz dengeler. Hipoglisemisi olanlar yani kan şekeri düşük olanlar hibiskus dan uzak durmalı. Ayrıca kolestorol düşürücüdür. Kolon kanser önleyicidir. Diz kapaklarında sıvı kaybı yaşayanlar haftada 3-4  defa hibiskus çayı tüketmeleri faydalı olur.

Hibiskus çayı : önce bardağa kaynar su dökülür. ( bitki çayları hep bu şekilde hazırlanmalı, yani bitkinin üzerine kaynar su dökülmesi doğru değildir. Suyun üzerine bitki koyulmalıdır. )

Sonra 1 tatlı kaşığı tepeleme hibiskus konulur. Bir defa karıştırın . hafif mayhoş bir tadı vardır. 4-5 dk sonra içime hazırdır. Üzerine 6-7 tane karanfil ekleyin. Yaklaşık 5 dk . sonra içilebilir.

Canlandırıcı uyarıcı etkisi vardır. Zinde olursunuz. Tazelik verir.

Prof.Dr.İbrahim Saraçoğlu tarafından Saba Tümer'in programında verilmiştir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder