Hibiskus :
Çok güçlü bir
antioksidan. Başka bir özelliği kan şekerini dengelemesi. Kan
şekeriniz biraz yükseldiyse günde 2 defa hibiskus çayı içerseniz
dengeler. Hipoglisemisi olanlar yani kan şekeri düşük olanlar
hibiskus dan uzak durmalı. Ayrıca kolestorol düşürücüdür.
Kolon kanser önleyicidir. Diz kapaklarında sıvı kaybı yaşayanlar
haftada 3-4 defa hibiskus çayı tüketmeleri faydalı
olur.
Hibiskus çayı : önce bardağa
kaynar su dökülür. ( bitki çayları hep bu şekilde hazırlanmalı,
yani bitkinin üzerine kaynar su dökülmesi doğru değildir. Suyun
üzerine bitki koyulmalıdır. )
Sonra 1 tatlı kaşığı tepeleme
hibiskus konulur. Bir defa karıştırın . hafif mayhoş bir tadı
vardır. 4-5 dk sonra içime hazırdır. Üzerine 6-7 tane karanfil
ekleyin. Yaklaşık 5 dk . sonra içilebilir.
Canlandırıcı uyarıcı etkisi
vardır. Zinde olursunuz. Tazelik verir.
Prof.Dr.İbrahim Saraçoğlu tarafından Saba Tümer'in programında verilmiştir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder