10 Ocak 2013 Perşembe

Beyaz Lahana- Maydanoz Limon Kürü

Kaynamakta olan yarım litre klorsuz suya, dört adet iri lahana yaprağını çok fazla parçalamadan(doğramadan) ilave ediniz. Ağzı kapalı olarak kısık ateşte üç dakika kaynatınız. Üç dakika tamamlanınca kapağı açarak içine yarım demet gövde saplarıyla beraber taze yeşil maydanozu ilave ediniz ve kaşıkla içeriğin iyice karışmasını sağlayınız ve tekrar ağzını kapatarak iki dakika daha kaynatmaya devam ediniz. Toplam beş dakika tamamlanınca ocağın altını kapatınız ve ılımasını bekleyiniz. ılıdıktan sonra süzüp suyunu ayırınız. Kaşık yardımıyla lahana ve maydanozlara biraz bastırarak suyunu bırakmasını sağlayınız. Cam kaba ayırdığınız haşlama suyunu dilerseniz üçe bölerek sabah, öğle ve akşam içebilirsiniz. Veya ikiye bölerek sabah ve akşam içebilirsiniz. Beyaz Lahana- Maydanoz Limon Kürü Prof.Dr. İbrahim Saraçoğlu tarafından verilmiştir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder