20 Ekim 2013 Pazar

Künefe Tarifi

Yapılışı; 

Tel kadayıfı yumuşak tereyağı ile karıştırıp havalandırın.
Kadayıfın yarısını orta boy teflon tavanın tabanına yayın.
Üzerine rendelenen dil peyniri limon ve portakal kabuğunu karışımını ekleyin kalan tel kadayıfı üzerine dizin. Üstüne bir ağırlık koyup buzdolabında 2 saat bekletin.
Sonra ocakta çok kısık ateşte iki tarafını çevirerek kızarana kadar pişirin.
Daha sonra hazırladığınız şerbeti ılık olarak üzerine dökün.
Toz antep fıstığı kaymak yada vanilya dondurma ile servis edin .

Künefenin Malzemeleri

400 gr tel kadayıf
250 gr tereyağ
Yarım limonun kabuğu
Yarım portakalın kabuğu
1 paket dil peyniri

Şerbeti İçin; 1.5 su bardağı toz şeker, 1.5 su bardağı su, 2-3 damla limon suyu




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder