23 Mayıs 2013 Perşembe

Kandil Simidinin Yapılışı


Kandil Simidi Tarifi

Malzemeler

150 gr. tereyağ
1/2 çay bardağı zeytinyağı
2 yemek kaşığı sirke
2 adet yumurta
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
3-4 su bardağı un
Susam 
Çörek otu

Yapılışı

Yumurtaların beyazlarını simitlerin üzerine sürmek için kenara ayırın. Derin bir kapta öncelikle oda sıcaklığında tereyağı zeytinyağı, sirke, yumurta sarıları, şeker ve tuzu iyice karıştırın bu karışıma azar azar un ekleyerek hamur kıvamına gelinceye kadar yoğurun yumuşak ve elastik bir hamur elde edince hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın parçaları tezgahın üzerinde parmak uçlarınızla önce rulo şeklinde yuvarlayın ardından uçlarını birleştirerek yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine alın üzerlerine yumurta akı sürün ve arzunuza göre susama ya da çörek otu serpin ve fırınlayın üzerleri ve altları altın sarısı bir renk alıncaya kadar simitlerinizi fırınlayın.

Önceden fırını 200 derecede ısıtın.